A BENETEAU FELVÁSÁROLTA A SZLOVÉN VITORLÁSGYÁRTÓ SEASCAPE-T

A Beneteau Csoport 2018. júliusában 60% -os részesedést szerzett a Seascape szlovén vitorlásgyártó vállalatban. A maradék 40% a cég alapítóinak  ̶  két Mini Transat versenyző, Andraž Mihelin és Kristian Hajnšek  ̶  tulajdonában marad. Az akvizíció összhangban van a Beneteau Csoport portfólió bővítési törekvéseivel, és tovább erősíti a csoport globális piacvezető szerepét a liveaboard egytestű vitorlás szegmensben.

 

„A Seascape többségi tulajdonának megszerzése lehetővé teszi számunkra, hogy portfóliónkat kisebb méretű vitorlás jachtokkal bővítsük, melyet elsősorban kezdő, illetve fiatal vitorlázóknak terveztek ” – nyilatkozta a Beneteau Csoport vezérigazgatója, Hervé Gastinel.

Innovatív designjuk és fejlett ergonómiájuk révén a Seascape hajók kivételes vitorlás élményt és sebességet biztosítanak, használatuk és szállításuk viszont rendkívül egyszerű. Többfunkciós, de megfizethető hajók, amelyek számos vitorlázási programot kínálnak, a családi utaktól a vitorlás versenyekig.

„Elkötelezettek vagyunk a Seascape közösség iránt: a márka sikerének központi szellemiségével összhangban fejlesztjük tovább a hajókat, miközben a Beneteau Csoport mérete és szakértelme biztosítja az ehhez szükséges folyamatos innovációt” – nyilatkozta Andraž Mihelin.

2019-05-23T12:20:12+00:00