First 36 - Beneteau Yachtok, vitorlások
First 36 2023-06-30T13:04:29+00:00

First 36

First 36 – nagyteljesítményű racer cruiser, egyben tágas családi túrahajó

Profi vitorlázók tervezték vitorlázóknak. A szakma elitjéből válogatott, Sam Manuard által vezetett nemzetközi tervezőcsapat olyan különleges racer-cruisert hozott létre, amely amellett, hogy a kategóriájában egyedülálló komforttal rendelkezik, már közepes szélben is képes megsiklani, így komoly versenyzésre is alkalmas. Sam Manuard napjaink egyik legelismertebb hajótervezője, az elmúlt évtizedben az iparág nagy és dinamikusan fejlődő felfedezettje, aki a versenyhajó piacon alkotásaival bizonyítva a Mini Transattól a Class 40 osztályon át a legutóbbi Vendée Globe-on az IMOCA 60 legnagyobb tervezői került.

A First 36-os a kategóriájában kiemelkedően könnyű összsúlyának és optimalizált formájának köszönhetően (és teljesítményadatai alapján) több csomóval gyorsabb sebességre képes a konkurens modelleknél. Ha a kikötőben – összehasonlítva a szomszédokkal – oldalról megnézzük a Beneteau First 36-os rudazatát, az árbóc nagy távolságát a forstagtól, a hajó orrától, akkor szembeszökő a különbség. És ugyanilyen feltűnő lesz kinn a vízen a sebességkülönbség is. A First 36 nagyszerű vitorlázási élményt nyújt, gyenge vagy közepes szélben is rendkívüli sebességgel siklik, egykezes vitorlázásra vagy csapatok számára is ideális. Nagyteljesítményű racer-cruiser, ugyanakkor kényelmes családi hajó is.

A széles hajótestnek köszönhetően ráadásul – hiába a rövidebb hossz – a 36 lábas hajó egy nagyobb modell kényelmét kínálja. A First 36 egy elrendezésben, egy fajta színű bútorzattal, 3 kabinos verzióban érhető el, egy versenyvitorláshoz képest komoly hajókonyhával.

Díjak

                        

First 36 – nagyteljesítményű racer cruiser, egyben tágas családi túrahajó

Profi vitorlázók tervezték vitorlázóknak. A szakma elitjéből válogatott, Sam Manual által vezetett nemzetközi tervezőcsapat olyan különleges  racer-cruisert hozott létre, amely amellett, hogy a kategóriájában egyedülálló komforttal rendelkezik, már közepes szélben is képes megsiklani, így komoly versenyzésre is alkalmas. Sam Manuard napjaink egyik legelismertebb hajótervezője, az elmúlt évtizedben az iparág nagy és dinamikusan fejlődő felfedezettje, aki a versenyhajó piacon alkotásaival bizonyítva a Mini Transattól a Class 40 osztályon át a legutóbbi Vendée Globe-on megérkezett az IMOCA 60 legnagyobbjai közé.

A First 36-os a kategóriájában kiemelkedően könnyű összsúlyának, optimalizált formájának és kiegyensúlyozottságának köszönhetően és a teljesítménytáblázatai alapján több csomóval gyorsabb sebességre képes a konkurens modelleknél. Ha a kikötőben – összehasonlítva a szomszédokkal – oldalról megnézzük a Beneteau First 36-os rudazatát, az árbóc nagy távolságát a forstagtól, a hajó orrától, akkor szembeszökő a különbség. És ugyanilyen feltűnő lesz kinn a vízen a sebességkülönbség is. A First 36 nagyszerű vitorlázási élményt nyújt. Gyenge vagy közepes szélben is rendkívüli sebességgel siklik, egykezes vitorlázásra vagy csapatok számára is ideális. Nagyteljesítményű racer-cruiser, ugyanakkor kényelmes családi hajó is.

A széles testnek köszönhetően ráadásul – hiába a rövidebb hossz – a 36 lábas hajó egy nagyobb modell kényelmét kínálja. A First 36 egy elrendezésben, egy fajta színű bútorzattal, 3 kabinos verzióban elérhető, egy versenyvitorláshoz képest komoly hajókonyhával.

Díjak


          Külső képek

           Belső képek

Méretek és tulajdonságok

Teljes hossz (LOA) 11.98
Hajótest hossza 11
Szélesség 3.8
Súly 4800 kg
Üzemanyagtartály mérete  70L
Víztartály  200L
Max. teljesítmény  29 CV
First36_vitorlas

Letölthető dokumentumok

Forduljon hozzánk bizalommal

Pannon Yacht a vitorlás és motoros yachtok szakértője.
Beneteau a minőségi hajózás élménye Franciaországból