ÉRKEZIK A FIRST 36 NAGY TELJESÍTMÉNYŰ VERSENYHAJÓ / CSALÁDI VITORLÁS - Beneteau Yachtok, vitorlások

ÉRKEZIK A FIRST 36 NAGY TELJESÍTMÉNYŰ VERSENYHAJÓ / CSALÁDI VITORLÁS

Három évvel ezelőtt a Beneteau és a Seascape közösen kezdte meg a First vitorlások új generációjának fejlesztését. A sorozat sportcruiser modelljeinek (First 14, 24 és 27) bevezetése után érkezik az első racer-cruiser is, a First 36, amely tágas terei és kényelmi megoldásai révén tökéletes családi hajó is egyben. A szakma elitjéből válogatott nemzetközi tervezőcsapat olyan különleges  racer-cruisert hozott létre, amely amellett, hogy a kategóriájában egyedülálló komforttal rendelkezik, már közepes szélben is képes megsiklani, így komoly versenyzésre is alkalmas.

A First 36 is a Beneteau örökségére épít – a kényelem és a teljesítmény, az elegancia és az ergonómia, valamint a csúcstechnológia és az elfogadható ár tökéletes egyensúlyára törekszik.
A hajó tervezői mind a szakma legnagyobb „nevei” és egyben profi vitorlázók is, így a 3 éves tervezési folyamat során a versenyhajó minden tulajdonsáságának célt adtak. Az új Beneteau vitorlás széles, modern hajótestének köszönhetően osztályának legnagyobb belső terét biztosítja, ezzel elképesztő kényelmet kínál. Számos intelligens, a hajózási célra optimalizált technológiai megoldása révén rendkívüli hatékonyságot is biztosít. A modell kokpitjét részletes tervezési folyamat részeként alakították ki, hogy a cruising elrendezésből pár mozdulattal versenyhajóvá lehessen alakítani. Így lettek például a tárolók és a kokpit asztal is egyszerűen kivehetőek. A First 36 egy elrendezésben, egy fajta színű bútorzattal, 3 kabinos verzióban lesz elérhető, méretosztályában a legnagyobb hajókonyhával. A First 36 nagyszerű vitorlázási élményt nyújt. Gyenge vagy közepes szélben is rendkívüli sebességgel siklik, egykezes vitorlázásra vagy csapatok számára is ideális. Nagyteljesítményű racer-cruiser, ugyanakkor kényelmes családi hajó is.

Profi vitorlázóktól profi vitorlázóknak – Kristian Hajnšek, a Seascape technikai igazgatója által vezetett tervezőcsapat kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a projekt résztvevői, amellett, hogy az egyes szakterületek nemzetközileg is elismert kiválóságai, egyben tapasztalt vitorlázók is legyenek.

A Beneteau csapatával szoros együttműködésben dolgozó nemzetközi tervezőcsapat tagjai:

– Szerkezet tervezés: Pure Design & Engineering (NZL). A TP52, Ineos AC75, IMOCA 60s hajók tervezéséről ismert.

– Hajótervező mérnök: Samuel Manuard (FRA). Jelenleg a legnépszerűbb név az IMOCA 60 osztályban. Ő tervezte a 7. generációs First és First SE 14-27 vitorlásokat.

– Dizájn: Lorenzo Argento (ITA). A First 36 ugyanazt a tervezési elvet követi, mint a First Yacht 53.

– Gigodesign (SLO) . A többszörös Red Dot díjas ipari dizájn stúdió kutatási és innovációs tapasztalata elengedhetetlen volt a projekt elindításához.

A hajó a 2022-es Boot Düsseldorf-on mutatkozik be.

By | 2021-09-30T12:46:23+00:00 szeptember 30th, 2021|Vitorlások és motoros hajók|0 Comments