ÚJ OCEANIS HULLÁM – MÉRFÖLDKŐ A KÉNYELEM ÉS A KÖNNYED MANŐVEREZÉS TERÜLETÉN

A vitorlázás szeretete és a vitorlázás nyújtotta kivételes élmény ihlette az idei év elején megjelenő két új Oceanis hajót. Követve az Oceanis generáció új tagjait, a 40.1-es modell a BENETEAU legmagasabb standardjainak megfelelve készen áll arra, hogy vezető szerepet töltsön be a ’cruising’ hajók piacán. Az egyszerűbb manőverezési lehetőségeket kutatva, és a fedélzeten történő mozgást megkönnyítő fejlesztések eredményeképpen a BENETEAU új mérföldkövet ért el, amely a vitorlák trimmelési beállításait is magasabb szintre emelte. Az Oceanis új hullám megérkezett!

OCEANIS 40.1: TENGERNYI HELY 12 MÉTERENAz Oceanis 40.1 modell követi idősebb nővére, az Oceanis 51.1-es által kikövezett utat, amely a Beneteau cruiserek új korszakát nyitotta meg 2017-ben. Figyelemre méltó a fedélzet és a hajóbelső mérete, így a Marc Lombard tervezte innovatív hajótest kialakítása révén a hajó teljesítménye terén sem kell kompromisszumokat kötnünk. Az Oceanis 40.1 különböző változatokban rendelhető, így a legmagasabb igényeket támasztó vitorlázók számára is maximális élményt nyújt, legyen szó családokról, párokról, barátokról, életkortól függetlenül. A Nauta Design munkájának köszönhetően vízvonal feletti rész a hajó méretéhez képest egyedülállóan tágas, és egy jelentősen nagyobb hajó érzetét kölcsönzi számunkra.

OCEANIS 40.1 – MINDENKI MEGTALÁLJA A SAJÁTJÁTMindannyian másképp élvezzük a vitorlázást, ezen egyedi igények kielégítésére az Oceanis legutóbbi modelljei jelentik a megoldást. A teljesítmény szerelmesei választhatják a „First Line” típust, hosszabb árbóccal és nagyobb vízvonal alatti testtel. Az önváltós fokk és az árbócba betekerhető nagyvitorla pedig egyértelműen megkönnyíti a manőverezést az egykezes vitorlázás során, de standard árbóccal és félig latnizott nagyvitorlával is elérhető.
Az Oceanis 40.1 négy különböző változatban kapható, amelynek bútorzatához két alapszín választható, a dió és a világos tölgy. Számos alternatíva és a változatos opciók biztosítják a modell személyre szabhatóságát annak érdekében, hogy tényleg minden vitorlázó megtalálja a saját Oceanis 40.1 hajóját.


KÖNNYŰ MANŐVEREZÉS ÉS TÁGAS FEDÉLZETA vízvonal felett kiszélesedő hajótest megnöveli a fore deck méretét, így nagyobb mozgásteret biztosít, továbbá a kikötést és a horgonyzást egyaránt egyszerűbbé teszi. A kokpit érzékelhetően nagyobb az elődjénél, a korábbi Oceanis 41.1-nél, valamint a versenytársak hasonló típusainál. A hajón határozottan elkülönülnek az aktív- és pihenőterületek is egymástól. Az oldalsó fedélzet rendkívül letisztult így könnyedén átjuthatunk a hajó első fedélzetéről a hajó hátsó részébe, ahol a fartükör elektromosan vagy manuálisan könnyedén úszóplatformmá alakítható.

TÁGAS BELSŐ TEREK ÉS TERMÉSZETES FÉNYEK
Az Oceanis 40.1 négyféle kialakításban, kettő-, három- és négykabinos verzióban is elérhetőek, így bárki számára ideális lehet, akár párok vagy nagyobb családok is kényelmesen elférnek a hajón. A harmonikus, fényben úszó terek és az ergonomikus elrendezés az olasz Nauta Design munkáját dicséri.

By | 2020-11-13T11:02:27+00:00 április 11th, 2020|Vitorlások és motoros hajók|0 Comments